Gedeon Richter danas

Gedeon Richter danas

Gedeon Richter je srednjoeuropska multinacionalna farmaceutska kompanija sa sjedištem u Mađarskoj. Zajedno sa svojim proizvodnim podružnicama u četiri zemlje formira vodeću regionalnu farmaceutsku proizvodnu grupaciju. Lijekovi kompanije Gedeon Richter dostupni su, kroz vlastitu distributivnu mrežu, pacijentima u više od 100 različitih zemalja na svih pet kontinenata.

Misija tvrtke je unaprijediti standarde zdravstvene zaštite putem modernih i pristupačnih medicinskih proizvoda.

KKI2011

Sjedište kompanije Gedeon Richter u Budimpešti

Ključni čimbenik uspjeha kompanije je njezin spoj iskustva, znanja i stručnosti akumuliranih tijekom više od jednog stoljeća. 1901. godine osnivač tvrtke, ljekarnik Gedeon Richter, pokrenuo je industrijsku proizvodnju lijekova. Danas, Richter ne samo da je uspio zadržati svoju vodeću poziciju na domaćem tržištu, već se razvio u srednjoeuropsku multinacionalnu korporaciju, prisutnu u više zemalja Europske unije, te istočne Europe i SAD-u.

Strategija kompanije, od samog osnivanja 1901. temelji se na farmaceutskim istraživanjima i kontinuiranim inovacijama. Danas, s velikim brojem snažnih istraživačkih i razvojnih timova tvrtka je evoluirala u najvažniji srednje i istočnoeuropski istraživački centar.

Iako je fokus kompanije na razvoju aktivnih supsanci i pronalasku novih lijekova za liječenje bolesti ženskog reproduktivnog sustava i središnjeg živčanog sustava, danas je također angažirana u razvoju generičkih lijekova i kemijskih procesa.

U znak priznanja Richterovim izvanrednim inovativnim postignućima 1996. godine Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) dodijelila je kompaniji zlatnu medalju za registraciju najvećeg broja patenata.

Richterova posvećenost boljitku sredine u kojoj djeluje i društva u širem smislu očituje se kroz više područja. S jedne strane kroz zajedničke istraživačke programe s više od 30 vodećih fakulteta i znanstveno istraživačkih instituta, dok s druge strane njegovi proizvodi neposredno koriste u svrhu liječenja. Kompanija ima za cilj doprinjeti napretku područja medicine koja još nisu potpuno istražena. Sukladno tome, Richter se smatra postojanim zaštitnikom zdravstvenog i obrazovnog sektora.

Richter grupa video