Pravne informacije

Uvjeti korištenja
Ovu web-stranicu posjeduje i osigurava tvrtka GEDEON RICHTER CROATIA d.o.o., koja je dio Gedeon Richter PLC grupe (u daljnjem tekstu Gedeon Richter Croatia). Gedeon Richter Croatia upravlja, nadzire i ažurira ovu web-stranicu u Zagrebu, Hrvatska. Ove web-stranice dizajnirane su za pružanje općih informacija o kompaniji i njezinim proizvodima.
Ako otvorite ili pretražujete bilo koju stranicu na web-stranici, prihvaćate sva dolje navedena ograničenja i uvjete korištenja. Molimo da se ovom stranicom ne koristite ako ne pristajete na sve uvjete korištenja.
Informacije i podaci dostupni na web-stranicama kompanije Gedeon Richter Croatia namijenjeni su samo u informativne svrhe i nisu osnova za zakonski obvezujuće odnose ili uspostavljanje takvih odnosa, osim ako izričito nije drugačije rečeno (npr. objava službenih ponuda, promidžbeni materijali itd.).
Informacije o proizvodima i/ili djelatnim tvarima predstavljene na web-stranicama isključivo su općenite informacije o ukupnom asortimanu proizvoda kompanije u Hrvatskoj.
Odricanje od odgovornosti
Da bi osigurala točne informacije i ažurne podatke na svojim stranicama, Gedeon Richter Croatia je na propisan način dizajnirala svoje web-stranice i namjerava to nastaviti činiti. Gedeon Richter Croatia ulaže razumne napore radi uvrštavanja u sadržaj ove web-stranice točnih i ažurnih informacija, ali ne daje nikakve izjave niti jamstva – izričite ili implicitne - u pogledu točnosti ili cjelovitosti tih informacija. Gedeon Richter Croatia ne odgovara za korištenje ove web-stranice ili bilo koje druge stranice na koju je ili će biti moguć pristup putem ove stranice. Zadržavamo pravo izmjene sadržaja ove web-stranice, u svako doba i bez najave.
Korisnici stranica koriste se objavljenim podacima isključivo na svoj vlastiti rizik. Gedeon Richter Croatia i bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je surađivala u dizajnu i proizvodnji ovih web-stranica izričito se odriču svake odgovornosti i dužnosti za svaku odštetu koja može proizaći iz ili biti povezana s pristupom, korištenjem ili nesposobnosti korištenja informacija s ovih web-stranica i/ili za bilo koju pogrešku ili nedostatak u njihovu sadržaju.
Sadržaj web-stranice je informativnog i edukativnog karaktera. Ništa što je sadržano na web-stranicama kompanije ne predstavlja niti se može tumačiti kao davanje konkretnih medicinskih savjeta ili preporuka i kao promocija lijekova i medicinskih proizvoda prema stanovništvu.
Informacije na ovoj web-stranici nisu zamjena za profesionalan savjet kvalificiranih zdravstvenih radnika: samo liječnik može odrediti da li je određeni lijek, medicinski ili drugi proizvod primjeren za liječenje svake pojedinačne osobe. Ako imate pitanja u vezi bilo koje informacije sadržane na ovoj web-stranici, trebate se obratiti Vašem liječniku ili drugom kvalificiranom zdravstvenom radniku.
Prilikom donošenja odluke o propisivanju lijekova, medicinskih ili drugih proizvoda, zdravstveni radnici se trebaju oslanjati isključivo na informacije o lijeku sadržane u sažetku opisa svojstava lijeka i uputi o lijeku odobrenima za korištenje u Republici Hrvatskoj, a ne na sadržaj web-stranice kompanije ili Internet stranica do kojih je moguć pristup s ove web-stranice.
Poveznice na druge web-stranice
Ove web-stranice također sadrže informacije dobivene od trećih osoba i poveznice na web-stranice trećih osoba. Ako to smatramo prikladnim, možemo ih prikladno označiti. Gedeon Richter Croatia nije upoznata sa sadržajem web-stranica trećih stranaka, stoga ne preuzima nikakvu odgovornost za njihove informacije.
Prava intelektualnog vlasništva
Sve informacije i slike predstavljene na web-stranicama kompanije Gedeon Richter Croatia, unutar zakonski dopuštenih okvira, podložne su zaštiti autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva. Dokumenti objavljeni na ovim web-stranicama mogu se reproducirati samo u nekomercijalne i osobne svrhe, a sve spomenute opomene koje se tiču zaštite autorskih prava ili drugih prava intelektualnog vlasništva moraju se poštovati. Informacije sadržane na ovim web-stranicama ne smiju se kopirati, prikazivati, preuzimati, modificirati, reproducirati ili na bilo koji način distribuirati u komercijalne svrhe bez izričitog pismenog pristanka odgovornih osoba u kompaniji. Nazivi brendova i zaštićena imena koja se pojavljuju na ovim stranicama registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Gedeon Richter Croatia ili se Gedeon Richter Croatia ima pravo koristiti njima.
Načelo privatnosti
Gedeon Richter Croatia posebno osigurava zaštitu i privatnost informacija koje dobije od korisnika svojih web-stranica i njihove osobne podatke u skladu s važećim hrvatskim zakonima. Molimo da u nastavku teksta pročitate više informacija o prikupljanju, čuvanju, upotrebi i širenju informacija.
Smijete se koristiti našom web-stranicom bez unosa svojih osobnih podataka.
Prikupljamo osobne podatke koje dajete kada ispunjavate neki obrazac na našoj web-stranici ili ako nam šaljete svoje osobne podatke e-poštom ili kao dio istraživanja ili zahtjeva i sličnih situacija kada nam odlučite slati svoje osobne podatke.
Osim podataka koje nam šaljete, također prikupljamo informacije iz kolačića. Informacije mogu uključivati web-stranice povezane s našom web-stranicom, web-stranice koje posjetite s naše web-stranice, vašu IP adresu i trajanje vašeg posjeta našoj web-stranici. Možemo upotrijebiti informacije da bismo vas identificirali, ali to ne radimo.
Podaci i informacije koje nam šaljete ili koje prikupljamo putem kolačića mogu se obrađivati samo u svrhu za koju su nam i poslani te za sljedeće svrhe: statističke svrhe, ali samo na način da vas se ne može identificirati; dijagnozu problema s našim serverom i administrativno uređivanje naše web-stranice, ili u druge svrhe koje ste zatražili ili prihvatili, osim ako zakon ne traži drugačije.
Podatke i informacije koje nam šaljete čuva i njima se koristi samo Gedeon Richter Croatia i samo onoliko vremena koliko je potrebno da bi se ispunila svrha za koju su prikupljeni.
Vaše osobne podatke obrađuje Gedeon Richter u Hrvatskoj i Mađarskoj. Osigurat ćemo da zaštita osobnih podataka bude usklađena sa zakonodavstvom Europske unije, gdje se podaci prikupljaju ili obrađuju.
Za obradu određenih podataka možemo se koristiti vanjskim uslugama svojih poslovnih partnera, za koje jamčimo da su u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka u vašoj državi. Ni Gedeon Richter Croatia ni naši poslovni partneri neće ni u kojem obliku prenijeti vaše podatke nekim trećim strankama ili trećoj državi, osim ako dobijemo vaš pristanak za to ili ako to zatraže zakonski nadležna tijela.
Možete nas slobodno kontaktirati u vezi s pristupom, ispravkom, blokiranjem ili brisanjem vaših osobnih podataka na sljedeću adresu:
GEDEON RICHTER CROATIA d.o.o.
Radnička cesta 80
10000 Zagreb
Hrvatska
E-pošta: gedeon@gedeonrichter.hr

Kolačići
Kolačić je mala datoteka koja se čuva na vašem računalu kada prvi put posjetite neku web-stranicu. Kada tu stranicu ponovno posjetite, podaci se pozivaju iz kolačića, a web-stranica prepoznaje kolačić. Svrha te tehnologije i dobivenih informacija jest poboljšati web-stranice i vaše korisničko iskustvo.
Gedeon Richter Croatia se koristi privremenim kolačićima i trajnim kolačićima – oni se čuvaju na vašem uređaju određeno vrijeme nakon što napustite našu web-stranicu. Koristimo se privremenim kolačićima za brojenje posjetitelja web-stranice. Također se koristimo trajnim kolačićima, koji su podrijetlom s drugih stranica, odnosno kolačićima usluge Google Analytics, kojima se koristimo da bismo saznali kako se krećete na našim stranicama, koji vam je sadržaj najzanimljiviji i koliko se dugo zadržavate na određenom sadržaju.
Obrađujemo podatke skupljene pomoću kolačića samo u statističke svrhe, ali samo u obliku skupina, tako da vas se ne može identificirati, za dijagnozu problema s našim serverom i administriranje naše web-stranice te da bismo vas informirali o svojim proizvodima i uslugama.
Većina web-preglednika dopušta sve kolačiće. Možete obrisati ili odbiti kolačiće u bilo koje doba. Ako želite obrisati ili odbiti kolačiće na svome uređaju, morate promijeniti postavke svog preglednika. Više o tome kako kontrolirati, obrisati ili odbiti kolačiće na svome web-pregledniku možete također saznati i na stranici: www.aboutcookies.org.
Mjere sigurnosti
Gedeon Richter Croatia se koristi tehničkim i organizacijskim mjerama sigurnosti za zaštitu podataka od manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa neovlaštenih osoba. Da bismo osigurali sigurnost i povjerljivost osobnih podataka koje prikupljamo online, koristimo se podatkovnim mrežama koje su među ostalim zaštićene i vatrozidom (engl. firewall) i lozinkom prema industrijskom standardu. Tijekom rukovanja osobnim podacima, poduzimamo mjere koje su razumno dizajnirane da bi štitile te podatke od gubitka, pogrešne upotrebe, neovlaštenog pristupa, objave, promjena ili uništenja. Iako ne možemo jamčiti da neće biti nikakva gubitka, pogrešne upotrebe, neovlaštenog pristupa, objave, promjene ili uništenja podataka, trudimo se spriječiti takve nesretne događaje.
Stalan razvoj interneta traži povremeno prilagođavanje naših uvjeta korištenja i načela privatnosti. Zadržavamo pravo unošenja promjena po potrebi.